Infranode investerer i to danske biogasanlæg og etablerer en ny biogasplatform med Renegas

Den nordiske infrastrukturinvestor Infranode har i dag afsluttet købet af en 49 procent andel i to biogasanlæg fra Renegas A/S (Renegas). Investeringen markerer Infranodes første biogasinvestering og starten på et samarbejde om at skabe en biogasplatform, hvilket yderligere vil fremskynde udfasningen af fossile brændstoffer. Det ene biogasanlæg er det første i Danmark, der opererer uafhængigt af statsstøtte.  

Investeringen omfatter Renegas’ to biogasanlæg ‘Thorsø’ og ’Foersom’, som i øjeblikket producerer op mod 160 GWh biogas årligt. Renegas er en nyligt etableret platform for udvikling, opkøb og drift af biogasanlæg. Med Infranodes investering planlægges kapaciteten af anlæggene at fordobles inden udgangen af 2026. Der er for Infranode mulighed for yderligere investeringer med Renegas, idet virksomheden har en etableret pipeline for opkøbsmuligheder og udvidelser.

“Vi er hele tiden på udkig efter nye måder at fremme den grønne omstilling på, hvor infrastruktur fungerer som en katalysator for innovation og fremskridt. Denne investering markerer et vigtigt skridt fremad i at adressere udviklingen af et bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion ved at fjerne emissioner fra gylle – den primære kilde til drivhusgasser i disse sektorer, der er centrale for dansk økonomi”, siger Silas Harbo, landechef og chef for investeringer i Danmark hos Infranode.

Ved at udnytte nye teknologier kan anlæggene spille en afgørende rolle i at fremskynde udviklingen af næste generations grønne brændstoffer til luft- og skibsfart. Derudover har Renegas en førende ekspertise inden for salg af gas og grønne certifikater på lange kommercielle aftaler samt CO2-rådgivning, hvilket gør det muligt for dem at realisere fremtidens biogasanlæg uden subsidier. ‘Foersom’ har som det første danske biogasanlæg afmeldt statsstøtte i forbindelse med opstarten, og har siden operereret uafhængigt af statsstøtte.

“Renegas er en pålidelig og interessant partner for Infranode, fordi deres stærke kompetencer indenfor certificering og afsætning af biogas på lange kommercielle aftaler understøtter vores strategi om at levere essentiel infrastruktur. Vores tilgang er at være en langsigtet partner for lokale og regionale samfund og vi er meget glade for at styrke vores samarbejde, fordi det gør det muligt for os at udforske nye måder at frigøre uudnyttet potentiale og udnytte hinandens ekspertise til at lukke kløften mellem, hvor samfundet er i dag, og fremtidens behov”, siger Silas Harbo.

“Som en unik platform for udvikling, opkøb og drift af biogasanlæg har Renegas en nøglefunktion i udfasningen af fossile brændstoffer i en række sektorer. Vores partnerskab med Infranode – med udgangspunkt i vores stærke visionssammenfald – har placeret os til at sætte et markant præg på den grønne omstilling, og vi er meget spændte på at tage det næste skridt på denne rejse”, siger Knud Boesgaard, administrerende direktør hos Renegas.

Opkøbet vil ikke påvirke Renegas’ brand eller føre til ændringer i virksomhedens personale, drift, eller kundeservice.

Om Renegas

Renegas A/S er en dansk producent af biogas med stærke kompetencer indenfor certificeringer og bæredygtighedsopgørelser for biogas. Selskabet har særligt fokus på at levere konkrete CO2 reduktioner ved at gøre samfundet i stand til effektivt at indsamle CO2 og bruge det som et vitalt råstof i en fremtid uden fossil energi.

Renegas ejer i dag Foersom Bioenergi og Thorsø Bioenergi og forventer at udvide porteføljen af anlæg med flere anlæg i 2024.

Infranode 12. januar 2024
Del dette indlæg
Log ind for at efterlade en kommentar